Winkelwagen: 0 items - €0,00 0

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën die gewonnen worden uit planten. Dit gebeurt door middel van een verfijnd proces. De essentiële oliën bevatten de levenskracht van de plant. Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook een eigen toepassing. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zo worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Er zijn grote prijsverschillen tussen de essentiële oliën. Dit heeft ermee te maken of er weinig of veel planten of bloemen nodig zijn om enkele milliliters olie te produceren. Wist je dat er bijvoorbeeld voor één liter citroenolie te produceren 1500 à 3000 citroenen nodig zijn? Een goedkope olie is bijvoorbeeld de sinaasappelolie, omdat de schillen van de sinaasappels een afvalproduct zijn van de sapindustrie. Een dure olie is bijvoorbeeld de rozenolie, omdat er enorm veel rozen nodig zijn om een beetje essentiële olie te produceren.

Waarom de oliën van Young Living?

Veel mensen dromen ervan om van hun passie hun werk te maken. D. Gary Young, oprichter van Young Living (1993) en de grondlegger van de moderne beweging in essentiële olie, deed dit. Gary ontdekte ruim twee decennia geleden de kracht van etherische oliën. Met Young Living heeft hij zijn kennis kunnen delen met miljoenen anderen. Gary’s kennis over de kracht van planten heeft geleid tot de creatie van het grootste assortiment aan essentiële oliën en melanges. Met deze essentiële oliën willen zij mensen inspireren om een leven vol welzijn, overvloed en ambitie te leiden. Young Living is het enige bedrijf dat de kwaliteit en zuiverheid van de oliën kan garanderen mede doordat zij als enige essentiële olieleverancier haar eigen boerderijen heeft. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. Dit wordt het unieke ‘Seed to Seal’ proces genoemd. Het hele proces wordt streng gecontroleerd, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje. Juist hierdoor blijven de producten puur en van de hoogste kwaliteit.

Wat is het verschil met andere merken?

Het verschil zit in de kwaliteit van oliën en diffusers. De oliën van Young Living zijn 100% puur en natuurlijk. Dat houdt in dat ze enkel en alleen de olie bevatten. Dat klinkt misschien gek, maar er zijn veel bedrijven die de olie aanvullen met een andere vette olie (bijvoorbeeld amandelolie) en dat verzwakt de werking, waardoor je veel meer nodig hebt en uiteindelijk duurder uit bent. Je mag helaas al vanaf 5% essentiële olie iets een essentiële olie noemen. Door het Seed to Seal proces van Young Living garanderen zij als enige essentiële olieleverancier de hoge kwaliteit.

Ook bij de diffuser is de kwaliteit van groot belang. Dit zorgt er namelijk voor dat de olie met de juiste trilling wordt afgebroken en een therapeutische werking kan hebben. De goedkopere diffuser zijn daarnaast ook vaak van een slechter kwaliteit plastic gemaakt, waardoor de sterke citrusoliën die kan oplossen. Je ademt vervolgens dit plastic in, wat natuurlijk niet goed is voor de gezondheid. De kwaliteit van de diffuser én oliën is dus van groot belang!

Ben je geïnteresseerd?

De starterkit van Young Living is een perfecte manier om kennis te maken met de essentiële oliën. De starterkit is zo samen gesteld dat je de oliën op veel gebieden, zowel fysiek als emotioneel, kunt inzetten. De 12 essentiële oliën in de starterkit zijn breed inzetbaar (lees hier alles over deze oliën). Heb je nog vragen? Dan kun je die altijd stellen via:  info@headlinehairandmakeup.nl

Adres

Liesboslaan 309
4838 EV, Breda

Telefoon

0630825177

email

info@headlinehairandmakeup.com

Openingstijden:

 

Maandag 09:00 tot 17:00
Dinsdag 9:00 tot 21:00
Woensdag 9:00 tot 17:00
Donderdag 9:00 tot 21:00
Vrijdag 9:00 tot 17:00
Zaterdag 9:00 tot 15:00